Een reddingsboot tijdens een eerdere zoekactie naar Sala EPA

Zoektocht naar voetballer Sala gaat verder

tijd van publicatie

De zoekactie naar de Argentijnse voetballer Sala, die maandag met zijn vliegtuig verdween boven het Kanaal, is vanochtend hervat. Gisterenavond werd de zoektocht gestaakt, zonder dat er een spoor van het toestel was gevonden.

De Britse politie heeft vanochtend weer een vliegtuig de lucht in gestuurd om verder te zoeken naar restanten van de Piper Malibu. Een dergelijk klein toestel heeft geen zwarte doos aan boord en signalen van een radiobaken worden onder water snel gedempt, wat het vinden van het toestel bemoeilijkt.

De zoektocht concentreert zich nu rond de eilanden Burhou, Les Casquets en Alderney, ten noorden van Normandië en de noordkust van het Kanaaleiland Jersey. Ook wordt de kustlijn van Normandië afgezocht.

Mensen leggen bloemen op het centrale plein in Nantes om Sala te herdenken AFP

De 28-jarige Emiliano Sala was van het Franse Nantes op weg naar zijn nieuwe club Cardiff in Wales. Het toestel verdween in de buurt van het Britse eiland Guernsey van de radar.

Kort daarvoor verstuurde hij nog een spraakbericht naar vrienden waarin hij vraagtekens plaatste bij de betrouwbaarheid van het toestel. Toch leek hij zich geen grote zorgen te maken, want hij zei ook dat hij de volgende dag zou gaan trainen bij zijn nieuwe club. Ook vroeg Sala nog aan zijn vrienden hoe het met hen gaat.

Beluister een fragment hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sala in audiobericht: 'Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen'

STER reclame