Gregory van der Wiel (r) in actie tijdens het CONCACAF Champions League-duel met Tigres
NOS Voetbal

Van der Wiel niet meer welkom bij Toronto FC

Gregory van der Wiel moet op zoek naar een nieuwe club. De 30-jarige verdediger is niet meer welkom bij Toronto FC na een conflict met trainer Greg Vanney.

Van der Wiel, 46-voudig international, maakte in februari vorig jaar na een weinig gelukkige periode bij het Italiaanse Cagliari de overstap naar Toronto. Afgelopen week kreeg hij het volgens Amerikaanse media tijdens een trainingskamp in Californië aan de stok met de trainer, waarna hij werd weggestuurd.

Op zijn Instagram-pagina heeft Van der Wiel afscheid genomen van de fans van Toronto en deelt hij ook een sneer uit. "Ik was zo gelukkig dat ik eindelijk een plek had gevonden die als thuis voelde. Mijn eerste jaar had ups en downs, maar ik vond het plezier terug en kon niet wachten om in het tweede jaar alles te geven", schrijft Van der Wiel.

"Helaas zal het tweede jaar er niet van komen door een verschil van mening met de technische staf. Ik wil alleen maar winnen, wat de consequenties ook zijn. Deze mentaliteit was waarschijnlijk een beetje te veel voor hen en ze hebben besloten dat ze me dit seizoen niet nodig hebben."

Van der Wiel kwam van 2006 tot en met 2012 uit voor Ajax en speelde in 2010 met het Nederlands elftal de WK-finale. Na zijn vertrek uit Amsterdam stond hij achtereenvolgens onder contract bij Paris Saint-Germain, Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl