Wekdienst 24/1: Uitreiking Gouden Loeki en Blok verdedigt brexit-noodwet

ANP

Goedemorgen! Vandaag wordt bekend wie de Gouden Loeki wint. Dat is de publieksprijs voor de beste reclame van het jaar. En het schilderij Zonnebloemen van Van Gogh krijgt een opknapbeurt.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 24 januari.

Het is wisselend bewolkt met in het zuidwesten kans op een winterse bui. Het kwik ligt rond het vriespunt en er is weinig wind. Morgen neemt de bewolking toe en trekt er later op de dag een gebied met neerslag over ons land.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Ster reikt voor de 24e keer de Gouden Loeki uit, de publieksprijs voor de beste reclame van het jaar. Onder meer reclames van Calvé, Jumbo en de Dierenbescherming maken kans op de prijs.
  • Het Griekse parlement stemt over de naamswijziging van buurland Macedonië. Na een langdurig conflict bereikten de landen een compromis: Macedonië mag doorgaan als Noord-Macedonië. Veel Grieken zijn nog boos daarover.
  • Het schilderij Zonnebloemen van Van Gogh krijgt een opknapbeurt. De komende weken staat het 130 jaar oude schilderij in het restauratieatelier van het Van Gogh Museum. Vanaf 22 februari kan het publiek het schilderij weer zien.
  • Minister Blok van Buitenlandse Zaken verdedigt zijn brexit-noodwet in de Tweede Kamer. Die wet geeft ministers tijdelijk de mogelijkheid om snel, op eigen houtje, wetten aan te passen, als er een no-deal-brexit komt. Critici vinden die wet ondemocratisch.

Wat heb je gemist?

Een grote meerderheid van de betrokkenen stemt in met de plannen van het Haaglanden Medisch Centrum om het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag eerst in de weekenden te sluiten en daarna helemaal op te doeken.

De Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Adviesraad en de Medische Staf van het HMC hebben schriftelijk op de plannen gereageerd. Al die reacties zijn in bezit van de NOS. Bij alle partijen zijn er wel grote zorgen over de snelheid waarmee de raad van bestuur de voornemens wil doorzetten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

The Addams Family is de grote winnaar van de Musical Awards. Het stuk is uitgeroepen tot beste grote musical en regisseur Paul Eenens kreeg de award voor beste regie. Ook Jon van Eerd, die de voorstelling vertaalde en bewerkte, kreeg een prijs voor zijn werk.

Nederlandse musicalliefhebbers vinden The Lion King de beste musical van het jaar. Met 53 procent van de stemmen van het publiek kreeg de voorstelling de AD-publieksprijs, waar ook Mamma Mia! en Soldaat van Oranje voor waren genomineerd.

Fijne dag!

STER Reclame