Robin van Persie viert de 1-0 tegen Fortuna

Feyenoord blijft zicht houden op een prijs na winst op Fortuna Sittard

Feyenoord blijft in de race om voor de tweede achtereenvolgende keer de KNVB-beker te winnen. De Rotterdammers klopten Fortuna Sittard in de kwartfinales met 4-1.

Het toernooi om de KNVB-beker is voor Feyenoord de enige kans om dit seizoen nog een prijs te winnen, aangezien de achterstand in de competitie op PSV en Ajax als onoverbrugbaar mag worden beschouwd.

Feyenoord verloor vorige maand in De Kuip het competitieduel met Fortuna (0-2) en ook nu hadden de Rotterdammers het lastig. Zo keerde doelman Kenneth Vermeer twee schoten van Andrija Novakovich en de inzet van Finn Stokkers ging maar net naast.

Wakker

Na een half uur werd Feyenoord eindelijk wakker. Robin van Persie volleerde een voorzet van Jeremiah St. Juste knap binnen. Sam Larsson miste even later een grote kans op de 2-0.

In de tweede helft kreeg Fortuna de goal die het verdiende. Novakovich kapte zich mooi vrij en passeerde Vermeer. Maar een glijpartij van Fortuna-verdediger Kai Heerings zorgde voor een handsbal en nieuwe problemen voor de Limburgers. Van Persie schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Daarna kreeg Feyenoord nog een handvol kansen maar het duurde tot 82ste minuut voordat Sven van Beek met een kopbal het duel definitief in het slot gooide. In de blessuretijd kreeg Feyenoord nog een penalty nadat Larsson werd gevloerd binnen de zestienmeter. Van Persie was al gewisseld dus mocht Steven Berghuis de 4-1 aantekenen.