Arslan Qadir in actie voor Pakistan AFP

De hockeyers van Pakistan doen niet mee aan de eerste editie van de Pro League, de opvolger van de Champions Trophy en de World League.

De Pakistaanse bond gaf aan dat de nationale ploeg wegens "niet te vermijden omstandigheden" de eerste drie duels (met Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland) niet kan spelen. De FIH, de internationale hockeybond, besloot daarop Pakistan uit de competitie te halen om competitievervalsing te voorkomen.

Thuiswedstrijden

De FIH liet Pakistan eerder toe op het hoogste niveau van de Pro League, op voorwaarde dat het Aziatische land de thuiswedstrijden niet op eigen bodem zou spelen. Drie van die wedstrijden zouden in Nederland gespeeld worden.

Veiligheidsredenen lagen aan die eis ten grondslag. De extra reiskosten, zonder de opbrengsten van de thuisduels, zouden de Pakistaanse bond nu financieel opbreken.

Pakistan, de nummer twaalf van de wereld, riskeert een schorsing van twee jaar. Er wordt in de Pro League geen vervanger opgeroepen voor Pakistan, waardoor de competitie bij de mannen dit jaar uit acht landen bestaat.

STER reclame