Vangelis Pavlidis juicht na zijn treffer

Willem II pas laat langs FC Twente in de beker

FC Twente en Willem II maakten er vooral in de tweede helft een spektakelstuk van in de kwartfinale van de KNVB-beker. De Tilburgers vochten zich in Enschede twee keer knap terug van een achterstand en wonnen uiteindelijk met 3-2.

FC Twente miste smaakmaker Oussama Assaïdi, die afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht zijn rentree maakte na lang blessureleed. Coach Marino Pusic durfde het nog niet aan om de broze Assaïdi alweer te laten spelen. Bij Willem II maakte het Griekse aanvalsduo Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai voor het eerst vanaf de aftrap de opwachting.

Weinig opwinding

In de eerste helft was er weinig opwinding in het duel tussen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer negen van de eredivisie. Namens Willem II waren Aras Özbiliz en Vrousai het dichtst bij een treffer.

Vreugde bij doelpuntenmaker Aitor

In de tweede helft ging het tempo omhoog en dat leidde tot veel meer leven in de wedstrijd. Aitor Cantalapiedra zette Twente twee keer op voorsprong, maar voor Willem II was het ook twee keer raak.

Cantalapiedra scoorde met een indraaiende vrije trap en na een mooie actie. Dankzij een eigen goal van Cristian González (1-1) en een intikker van Pavlidis (2-2) leek het duel op een verlenging af te stevenen.

Maar in de 86ste minuut bezegelde invaller Kristofer Kristinsson het lot van FC Twente. De IJslander kopte de bal knap achter Twente-doelman Joël Drommel en bezorgde zijn ploeg zo voor de tweede keer op rij een plaats bij de laatste vier in de beker.