De Graafschap huurt Benschop, Braken naar FC Emmen

tijd van publicatie

De Graafschap kan tot de zomer over Charlison Benschop beschikken. De 29-jarige spits wordt gehuurd van het Duitse FC Ingolstadt, dat in de tweede Bundesliga uitkomt.

Benschop kwam eerder uit voor RKC, AZ, Stade Brest, Fortuna Düsseldorf en Hannover 96. Benschop maakte in 2012 de overstap naar het buitenland.

Braken naar FC Emmen

Eredivisiedebutant FC Emmen huurt Sven Braken van NEC voor de rest van het seizoen. De 25-jarige aanvaller speelde 54 duels voor de Nijmeegse club en maakte 24 doelpunten. Braken speelde nog niet eerder in de eredivisie.

Ook degradatiekandidaat NAC Breda blijft zich roeren op de winterse transfermarkt. De Brabantse club heeft de vierde tussentijdse versterking binnen. Het is de 21-jarige Australiër Alex Gersbach, die afkomstig is van Rosenborg BK. De jonge linksback heeft een contract voor tweeenhalf jaar ondertekend.

Gersbach verblijft op dit moment met Australië in de Verenigde Arabische Emiraten voor de Azië Cup. Na zijn interlandverplichtingen meldt hij zich in Breda. Gersbach speelde tot nu toe vijf interlands.

NAC Breda haalde in de winterse transferperiode eerder Sullay Kaikai, Ramon Pascal Lundqvist en Khalid Karami binnen.

STER Reclame