Frenkie de Jong ANP

Hij is de meest gewilde Nederlandse middenvelder van het moment. Grote clubs willen ver gaan om Frenkie de Jong binnen te hengelen. En nu lijkt het spel rond de middenvelder van Ajax een beslissend stadium te hebben bereikt. Volgens ingewijden is een transfer van De Jong naar FC Barcelona op enkele details na rond.

Op basis van Spaanse bronnen schrijft De Telegraaf woensdagochtend dat de Catalaanse club voor bijna 90 miljoen euro komende zomer de Ajacied zal overnemen. Daarmee zou De Jong de duurste speler worden in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Eindspel aan de gang

Dezelfde krant schreef begin december met evengrote stelligheid dat De Jong voor 75 miljoen zou verhuizen naar Paris Saint-Germain. En dus is de vraag: hoe serieus moet het nieuws rondom een transfer naar Spanje nu genomen worden?

"Heel serieus", zeggen NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen en Spanje-correspondent Edwin Winkels. Volgens Winkels is het eindspel aan de gang: "De Jong zou vorige week donderdag zijn overtuigd na een gesprek met onder meer technisch directeur Eric Abidal en president Josep Maria Bartomeu."

'Delegatie onderweg naar Amsterdam'

En volgens Spaanse media vandaag is Barcelona van zins haast te maken met het afronden van de deal. "Er zou een delegatie van Barcelona, met onder meer voorzitter Bartomeu, in het vliegtuig naar Amsterdam zitten om de transfer af te ronden", weet Winkels, die ook een kanttekening plaatst.

"Diezelfde kranten pronken al maandenlang met De Jong (en Matthijs de Ligt) op de voorpagina's."

Ook Arno Vermeulen verwacht snel witte rook. "Ik kan me niet voorstellen dat het niet klopt. Ik denk dat er snel een statement naar buiten zal komen."

"Als je kunt kiezen tussen deze absolute topclubs, zal je snel een keuze maken. Ook met het oog op de titelstrijd van Ajax en de duels met Real Madrid in de Champions League. Dan ga je geen weken wachten", stelt Vermeulen.

'PSG en City afgebeld'

Die theorie strookt met wat bronnen rondom de speler vertellen. De Jong zou de afgelopen dagen PSG en Manchester City telefonisch hebben afgezegd, omdat hij de voorkeur geeft aan Barcelona.

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat hij de transfer van De Jong naar Barça "kan ontkennen, noch bevestigen". Ali Dursun, de zaakwaarnemer van De Jong, was niet bereikbaar voor commentaar.

STER reclame