Mishandelingen en schade door sneeuw- en ijsballen

Aangepast
Autoruit aan diggelen door ijsbal vanaf een viaduct in Zoetermeer Politie Zoetermeer

De sneeuw is op meerdere plekken in het land aanleiding geweest voor ruzies. Het gooien van ijsballen leverde schade aan auto's op. Een automobilist raakte gewond toen de voorruit van zijn auto werd geraakt vanaf een brug.

Een ruzie over het gooien van sneeuwballen is in Velserbroek gisteren zo uit de hand gelopen, dat een man van 51 in elkaar is geschopt en geslagen. Hij raakte korte tijd bewusteloos en is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een groep van zo'n acht jongens van een jaar of 18 bekogelde de auto van de man met sneeuwballen. Toen hij de groep daarop aansprak, werd hij tegen de grond geslagen en daarna nog een aantal keer geschopt, onder meer tegen zijn hoofd. Hoe het nu met de man gaat, is niet bekend. De politie zoekt de jongens nog.

Ook in Beverwijk ging het mis. Daar werd een man geslagen toen hij jongeren aansprak op hun sneeuwballen. Zijn kind van 2 jaar raakte overstuur van de bekogeling. Toen hij er wat van zei, werd hij tegen zijn hoofd gestompt. Hij sprong snel terug in de auto, maar die werd nog wel beschadigd door een trap. Een 15-jarige jongen uit Heemskerk is er voor aangehouden.

IJsballen

Een automobilist is gisteren in Vught gewond geraakt doordat er een ijsbal tegen zijn auto werd gegooid. In Zoetermeer raakte een auto flink beschadigd door sneeuwballen die van een viaduct werden gegooid.

In Vught heeft de politie drie jongeren aangehouden die de ijsbal tegen de rijdende auto zouden hebben gegooid. Zij waren eerder weggestuurd door bewoners bij wie ze sneeuwballen tegen de ramen hadden gegooid, meldt Omroep Brabant. Over de aard van de verwondingen van de automobilist in Vught gewond is niets bekendgemaakt.

Aangifte

In Zoetermeer werden vanaf een brug over de Amerikaweg sneeuwballen naar het verkeer op de weg eronder gegooid. Daar sneuvelde een autoruit. Gezien de schade aan de ruit denkt een agent volgens Omroep West dat het ook om een ijsbal zou kunnen gaan. Op sociale media wordt gesuggereerd dat een steen in sneeuw is gerold.

In Zoetermeer raakte de bestuurder niet gewond. Hij heeft wel aangifte gedaan.

Dit is een artikel van

STER Reclame