NOS Wielrennen Aangepast

Goss wint prachtige Primavera

Matthew Goss is winnaar geworden van de 102de editie van Milaan-Sanremo.

De Australische sprinter van HTC-Highroad was na 298 kilometer koers de snelste van een kopgroep van acht toppers en boekte daarmee zijn vijfde overwinning van het seizoen.

De koers werd getekend op zo'n 80 kilometer van de meet toen favorieten als Tyler Farrar, Thor Hushovd, Mark Cavendish en Óscar Freire, die vorig jaar de beste was, door divers malheur in een tweede groep raakten. Freire viel in een afdaling en het duurde even voordat hij weer verder kon.

Mooie finale

De eerste groep van 44 renners rook zijn kans en maakte er een mooie finale van. De enige die vanuit de achtergrond nog terug kon keren, was Michele Scarponi. De Lampre-renner dichtte op de Cipressa een gat van bijna een minuut.

Met nog acht kilometer te gaan leek Greg van Avermaet de beslissende jump gemaakt te hebben op de Poggio, maar de Belg werd bijgehaald in de afdaling, waarna Goss de sprint won voor Cancellara en Gilbert.

Primeur voor Goss

Voor Goss is het de eerste keer dat hij in Sanremo finisht. In 2010 stond hij voor het eerst aan de start, maar hij reed de wedstrijd toen niet uit. De Australiër is door zijn overwinning de nieuwe leider in de WorldTour-ranking.

STER reclame