School en voetbalclub schorsen tieners na mishandeling Spijkenisse

Een middelbare school in Spijkenisse schorst een aantal leerlingen wegens de mishandeling van een andere tiener. Van de mishandeling gingen gisteravond filmpjes rond op sociale media.

Op de beelden is te zien hoe afgelopen vrijdag een jongen door een groep wordt geslagen. Als hij even later op de grond ligt, wordt hij ook geschopt. Het 14-jarige slachtoffer liep een gebroken neus, een scheur in zijn oor en verschillende blauwe plekken op.

Inmiddels zijn vijf minderjarige jongens uit Spijkenisse aangehouden. De politie bewaakt uit voorzorg het huis van een van de aangehouden jongeren. Er wordt nog gezocht naar de andere jongeren uit het filmpje.

'Enorm geschrokken'

Het Penta College in Spijkenisse herkende een aantal jongens uit de video en heeft hen per direct geschorst, meldt RTV Rijnmond. Om hoeveel leerlingen het gaat, heeft de school niet bekendgemaakt.

"Leerlingen en medewerkers van onze scholen zijn uiteraard enorm geschrokken van de beelden", laat de school op de eigen website weten. "In onze scholen wordt aan leerlingen en medewerkers ruimte gegeven om hierover met elkaar in gesprek te gaan wanneer daaraan behoefte is."

De mishandelde jongen zette een korte reactie online vanwege alle ophef:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Slachtoffer mishandeling reageert op ophef

Ook voetbalclub schorst jongens

Ook voetbalvereniging Spijkenisse heeft naar aanleiding van de video een aantal jeugdleden op non-actief gesteld. "Wij en de leden spreken onze afschuw over de beelden uit", schrijft het bestuur van de club in een verklaring.

Volgens de voorzitter van de vereniging is het nog onduidelijk hoeveel leden bij de mishandeling betrokken waren. "Er gaan verschillende getallen rond. Wij wachten het onderzoek van de politie verder af."

De burgemeester van Spijkenisse en ook scholieren zijn geschrokken van de mishandeling:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

"Hoe kan je iemand zo pesten en zo slaan?"
Dit is een artikel van

STER Reclame