Bettine Vriesekoop NOS

Oud-tafeltenniskampioene Vriesekoop aan de slag als jeugdbondscoach

tijd van publicatie

Bettine Vriesekoop heeft zich door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) laten strikken als bondscoach van de Nederlandse meisjes kadetten, de categorie talenten van veertien en vijftien jaar. De tweevoudig Europees kampioene (1982 en 1992) was al als ambassadrice actief voor de bond en verzorgde clinics en trainingen voor tafeltennisverenigingen.

Met de tafeltennislegende, die 25 jaar meedraaide aan de mondiale top, haalt de NTTB een schat aan kennis en ervaring binnen, beseft technisch directeur Paul Haldan, zelf een voormalige topper. "Bettine weet heel goed wat topsport inhoudt. Dat heeft ze als speelster bewezen in haar internationale carrière en nu maakt ze een nieuwe stap in haar carrière als trainer/coach."

De 57-jarige Vriesekoop, Sportvrouw van het Jaar in 1981 en 1985, is blij met haar aanstelling. "Ik heb de tafeltennisontwikkelingen van de afgelopen jaren op de voet gevolgd. Tafeltennis is toch al die jaren mijn passie geweest. Dat kun je niet zomaar loslaten. Ik vind het erg leuk om nu mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge speelsters."

Vorig jaar sprak Vriesekoop over haar rol als ambassadeur bij de tafeltennisbond:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vriesekoop: kinderen worden vaak vanaf het begin al niet goed begeleid

STER Reclame