Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal moeiteloos langs Tiafoe naar halve finales Australian Open

Rafael Nadal heeft op indrukwekkende wijze de halve finales bereikt van de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard liet niets heel van de Amerikaan Frances Tiafoe, die twee dagen geleden zijn 21ste verjaardag vierde: 6-3, 6-4, 6-2.

Nadal heeft voorafgaand aan het toernooi aan zijn service gesleuteld en tot verdriet van zijn opponenten werpt dat zijn vruchten af. De winnaar in Melbourne in 2009 was al vrijwel onklopbaar in de rally, maar nu rijgt hij op zijn opslagbeurten ook nog eens de gratis punten aaneen. Hij is nog altijd zonder setverlies deze editie.

Tiafoe deed eerder in het toernooi van zich spreken door zeges op tweevoudig grandslamfinalist Kevin Anderson en de als 20ste geplaatste Grigor Dimitrov. Ook nu haalde hij alles uit de kast. Hij varieerde zijn spel en serveerde prima.

Elk foutje werd echter afgestraft. Nadal pakte in iedere set direct een break en sloeg toe op zijn eerste matchpoint. Na één uur en 47 minuten was hij klaar.

Blij

In de halve finales stuit de 32-jarige Nadal op een andere jonge verrassing: de Griek Stefanos Tsitsipas die eerder op de dag te sterk was voor Nadals landgenoot Roberto Bautista Agut.

"Weer in de halve finales te staan hier, betekent alles voor me", aldus Nadal, die vorig jaar met een dijbeenblessure moest opgeven in de kwartfinales. "Ik heb een tijd niet gespeeld, dus dit is belangrijk voor me. Ik ben blij met mijn spel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl