NOS Voetbalโ€ข

Zoektocht naar vermist vliegtuig met Cardiff-spits Sala aan boord

Zoektocht naar vermist vliegtuig met Cardiff-spits Sala aan boord

Engelse en Franse hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar een vliegtuigje dat maandagavond van de radar is verdwenen boven Het Kanaal. Het toestel had twee inzittenden, onder wie Emiliano Sala, de nieuwe Argentijnse aankoop van voetbalclub Cardiff City.

Dat bevestigt de Franse burgerluchtvaartautoriteit. Het vliegtuigje was maandagavond even na 19.00 uur vertrokken vanuit Nantes, op weg naar Cardiff. Na ruim een uur verdween het toestel van de radar, waarop een zoekactie begon. Er zijn geen noodsignalen uitgezonden.

Ook heeft het vliegtuig geen onverwachte landing gemaakt op een ander vliegveld, zo melden de Britse autoriteiten.

De 28-jarige Sala had maandag afscheid genomen van oud-ploeggenoten van FC Nantes en zou op weg zijn naar Wales, waar hij afgelopen weekend een contract voor 3,5 jaar tekende bij Cardiff.

"We zijn geschokt door dit nieuws", aldus directeur Ken Choo op de website van de voetbalclub die uitkomt in de Engelse Premier League. "We hadden Emiliano maandagavond verwacht, omdat hij dinsdag voor het eerst zou meetrainen. Daarom hebben we vandaag ook de training afgelast. We blijven hopen op goed nieuws."

Helikopters hebben de afgelopen nacht gezocht naar het vliegtuig, maar niets gevonden. Dinsdagmorgen is de zoektocht hervat, ook op zee, maar vooralsnog zonder resultaat.

Cardiff, de nummer achttien uit de Premier League, betaalde rond de 20 miljoen euro (een clubrecord) voor de aanvaller. Op verzoek van Nantes is de bekerwedstrijd tegen Entente SSG, die voor woensdag op het programma stond, uitgesteld en verplaatst naar zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl