Cristiano Ronaldo arriveert bij de rechtbank in Madrid AFP

Ronaldo betaalt bijna 19 miljoen euro boete in fraudezaak

time icon

Cristiano Ronaldo heeft voor een rechtbank in Madrid de schikking geaccepteerd in zijn zaak over belastingfraude in de tijd dat hij bij Real Madrid voetbalde. De inmiddels voor het Italiaanse Juventus uitkomende vedette betaalt een boete van bijna 19 miljoen euro en krijgt daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Ronaldo had eerder al laten weten bereid te zijn tot de schikking. Omdat het zijn eerste overtreding onder de Spaanse wet betreft en de daarbij behorende celstraf tot twee jaar beperkt blijft, hoeft de Portugees niet de gevangenis in.

Maagdeneilanden

Volgens de aanklacht heeft Ronaldo gebruikgemaakt van een bedrijf op de Maagdeneilanden om de inkomsten uit portretrechten niet te hoeven opgeven aan de belasting. Ook zou hij een deel van zijn salaris hebben opgegeven als inkomsten uit onroerend goed, waardoor hij minder belasting hoefde te betalen.

Ronaldo zou tussen 2011 en 2014 voor in totaal 14,7 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Cristiano Ronaldo komt aan bij de rechtbank in Madrid
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame