De straat is afgezet 1Limburg

Noodverordening na vondst van granaat in voortuin zoon Bandidos-voorman

time icon Aangepast

In Holtum (L) is een granaat gevonden in de voortuin van de zoon van Bandidos-voorman Harrie Ramakers. De zoon is zelf ook lid van de motorclub. Even later werd ook in Echt een handgranaat gevonden. De incidenten zijn voor justitie en de betrokken gemeenten aanleiding om een noodverordening af te kondigen, meldt 1Limburg.

De zoon van Ramakers meldde zelf op Facebook dat het explosief in zijn tuin lag. "Bij deze loof ik een beloning van 10.000 euro uit aan de persoon die mij kan vertellen welke 'laffe hond' een granaat in mijn voortuin heeft gelegd", schrijft hij.

Het explosief werd vanmorgen ontdekt aan de Velgraafweg. De straat in het centrum van het dorp is direct afgezet. Experts hebben het explosief onderzocht en concludeerden dat de situatie onder controle was. De huizen in de straat hoefden niet ontruimd te worden.

Kort na de vondst van de handgranaat in Holtum, werd ook enkele kilometers verderop, in Echt, een handgranaat aangetroffen in een voortuin. Het gaat om een huis aan de Cypresstraat. De bewoonster vond de granaat. Ze heeft het explosief opgepakt en in een brandgang gelegd.

Volgens de politie hebben de bewoners van het huis aan de Cypresstraat geen banden met een motorclub. Wel woont verderop in de straat een lid van een motorclub. Het is onduidelijk of er een verband is.

Noodverordening

Volgens het Openbaar Ministerie, de politie en de betrokken gemeenten, geven de incidenten aanleiding om een noodverordening af te kondigen.

Dat betekent dat de politie preventief mag fouilleren in en rondom de straten waar de granaten gevonden werden. Ook komt er extra politietoezicht en worden er camera's geplaatst. De eerste camera's staan er al.

1Limburg

Nieuwstadt

Een maand geleden werd al een handgranaat gevonden in de tuin van Bandidos-voorman Harrie Ramakers in Nieuwstadt. Volgens 1Limburg is hij vandaag ook aanwezig bij de afgezette straat in Holtum.

Dit is een artikel van

STER Reclame