De beschoten auto in Helmond Pim Verkoelen

Peuter (2) en tiener (15) gewond bij schietpartij in Helmond

time icon Aangepast

Bij een schietpartij op straat in Helmond zijn een meisje van 2 en een meisje van 15 gewond geraakt, meldt de politie. De dader schoot op inzittenden in een auto en raakte daarbij de kinderen. Een verdachte is inmiddels opgepakt.

Het meisje van 2 zat achterop bij haar moeder op de fiets. Ze is gewond aan haar been en wordt behandeld in het ziekenhuis.

Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm. Zij is inmiddels weer thuis en heeft daar bezoek gehad van de burgemeester. "Naar omstandigheden hebben we een goed gesprek gehad", zegt burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel (CDA). "Maar u kunt zich voorstellen dat het heftig is om mee te maken."

Gevlucht

De beschoten auto is op straat achtergelaten. De inzittenden zijn gevlucht. Het is niet bekend of inzittenden gewond zijn geraakt. Een andere auto reed weg van de plek van de schietpartij en werd leeg teruggevonden in de Wolfstraat. Of de verdachte een inzittende van de vluchtauto was, is niet bekend.

Burgemeester Blanksma-van den Heuvel noemt het buitengewoon ernstig dat onschuldige mensen slachtoffer worden van een schietincident. "Dit hakt er echt wel in. Pistoolschoten op klaarlichte dag in het centrum van je stad. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt." De burgemeester hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

De straat is afgezet na de schietpartij in Helmond:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gewonden bij schietpartij op straat in Helmond

STER Reclame