Niki Terpstra vorig jaar tijdens Parijs-Roubaix ANP

Direct Energie, de nieuwe wielerploeg van Niki Terpstra, heeft één van de wildcards gekregen voor Parijs-Roubaix. Dat geldt ook voor de Nederlandse ploeg Roompot-Charles met Lars Boom. De twee ploegen zijn niet actief op WorldTour-niveau en daarom afhankelijk van wildcards voor de grote rondes en klassiekers.

De WorldTour-ploegen, waaronder Sunweb en Jumbo-Visma, zijn automatisch toegelaten. Behalve de pro-continentale teams van Terpstra en Boom kregen ook Wanty-Gobert, Delko Marseille Provence, Arkéa Samsic, Cofidfis en Vital Concept een uitnodiging voor de 'Hel van het Noorden'.

Terpstra won als rijder van het Belgische topteam QuickStep de klassieker over de Noord-Franse kasseien in 2014. Lars Boom werd in 2015 als rijder van Astana vierde in Parijs-Roubaix. Hij rijdt sinds dit seizoen voor Roompot-Charles.

Kasseien naar wielerbaan

De 117de editie van de kasseienrit van Parijs naar Roubaix vindt op zondag 14 april plaats. Vorig jaar eiste Peter Sagan op de wielerbaan in Roubaix de overwinning voor zich op. Terpstra werd toen derde.

Sagan wint voor het eerst Parijs-Roubaix, Terpstra derde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame