Podcast Het Oog: goed nieuws over Trump en zoektocht naar doodrijder zusje

Aangepast
Reuters

De Amerikaanse president Trump is op de helft van zijn ambtstermijn. Diepe verdeeldheid verlamt de Amerikaanse politiek, al is de shutdown tijdelijk opgeheven. Door dat negatieve beeld sneeuwt iets anders onder: Trump komt belangrijke verkiezingsbeloftes na. De belastingen zijn verlaagd, er zijn minder werklozen en het leger speelt minder politieagent van de wereld. Aanleiding voor een gesprek over de goede kanten van de controversiƫle president.

Bioloog Jan van Hooff over een sceptische klimaattoespraak op het World Economic Forum in Davos. Fleur van der Bij beschrijft de zoektocht naar de man die haar zusje heeft doodgereden op een smal landweggetje. Mirjam Pol eindigde als 48e in de Dakarrally. En de bedenker van het woord brexit had gehoopt dat de term Groot-Brittanniƫ zou verbinden, in plaats van verdelen.

  • 1:48 De goede kanten van Donald Trump
  • 8:41 Bioloog Jan van Hooff reageert op een sceptische klimaatspeech van Sir David Attenborough
  • 17:10 Fleur van der Bij ging opzoek naar meneer Smeets, die haar zusje doodreed
  • 24:48 Motorcoureur Mirjam Pol eindigde als 48e in de Dakarrally
  • 33:39 De bedenker van de term 'Brexit', Peter Wilding, baalt van het negatieve beeld dat het woord oproept

Het Beste uit het Oog

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame