NOS Sport

Basketbalclub Dutch Windmills kampt met financiële 'opstartproblemen'

Basketbalclub Dutch Windmills kampt met financiële 'opstartproblemen'

Sportief heeft de jonge basketbalclub Dutch Windmills de zaken goed voor elkaar, maar er zijn wel financiële problemen. De club uit Dordrecht, die in 2016 werd opgericht, maakt zich echter geen zorgen.

In december kwam via RTV Rijnmond het bericht naar buiten dat de club een betalingsachterstand heeft. Dutch Windmills zou zelfs voor een week de toegang zijn ontzegd tot de sporthal waar wordt getraind.

Het verhaal over de gesloten deur van de trainingshal klopt niet, klinkt het bij Dutch Windmills. "Wij hebben nooit voor een dichte deur gestaan", zegt coach en voormalig NBA-speler Geert Hammink, die in de jaren negentig onder contract stond bij Orlando Magic en Golden State Warriors.

Opstartproblemen

De financiële problemen worden niet ontkracht. "Opstartproblemen heb je altijd", zegt voorzitter Ton Sels. "Maar we hebben alles snel kunnen repareren. We hebben moeten schuiven met onze bedragen."

1994: Geert Hammink bij Orlando Magic

Sportief staat Dutch Windmills, dat vorig jaar tot de basketbaleredivisie werd toegelaten, er goed voor met een vijfde plaats in de tien clubs tellende Nederlandse competitie.

De ambitie? Binnen drie jaar moeten de Windmills Europees spelen. "Als wij per ongeluk de halve finale van de beker winnen, hebben we misschien al recht op een Europees ticket. Al komt dat denk ik te vroeg", blijft Hammink realistisch.

Zondagmiddag kregen de sportieve aspiraties van Dutch Windmills wel een knauw in de thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden, dat met 79-73 wist te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl