Eindelijk voegt Vos wereldbeker veldrijden aan prijzenkast toe Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Marianne Vos heeft in Pontchâteau de eindzege in de wereldbeker veldrijden voor zich opgeëist. De Brabantse schreef de achtste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op haar naam en is in de laatste race niet meer in te halen.

De 31-jarige Vos veroverde olympische en wereldtitels op de weg én de baan. Ze werd ook zeven keer wereldkampioene als veldrijdster. De wereldbeker in deze tak van sport ontbrak nog in haar prijzenkast.

"De eindzege in de wereldbeker is heel mooi, maar het doel was om het goed te doen in deze wedstrijd. Ik ben blij dat dat gelukt is", zei Vos.

Vos controleerde de race in Frankrijk, waar wereldkampioene Sanne Cant afwezig was. Ze reed constant vooraan en klopte Denise Betsema in de sprint. Het podium kleurde met Maud Kaptheijns op de derde plaats geheel oranje.

Belgisch podium bij mannen

De wedstrijd bij de mannen leverde een geheel Belgisch podium op met de regerend wereldkampioen Wout van Aert op de hoogste trede. Hij bleef Belgisch kampioen Toon Aerts en de nummer drie van het NK, Michael Vanthourenhout voor.

Van Aert wint wereldbekerwedstrijd bij afwezigheid Van der Poel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel liet verstek gaan. Hoewel hij de laatste vijf wereldbekerraces had gewonnen, kon hij de wereldbeker al niet meer winnen, omdat hij ook ontbrak bij de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Amerika.

STER reclame