Vreugde bij winnaar Daryl Impey AFP

Impey opnieuw winnaar Tour Down Under, Poels derde in eindklassement

tijd van publicatie

Daryl Impey heeft de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Zuid-Afrikaan is de eerste die erin slaagt de koers twee jaar op rij te winnen.

De renner van Mitchelton-Scott moest in de lastige etappe naar Old Wilunga Hill voornamelijk rekening houden met Richie Porte.

De Australiër, winnaar in 2017, heeft een abonnement op het winnen van de zwaarste rit in de Tour Down Under en kwam ook nu voor het zesde jaar op rij als eerste boven.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zuid-Afrikaan Impey wint Tour Down Under
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Porte werd op de voet gevolgd door onze landgenoot Wout Poels. Impey bleef echter in het kielzog van de twee klimmers en hield de schade daardoor beperkt. Klassementsleider Patrick Bevin verloor in de slotrit ruim vijf minuten en zakte weg in het klassement.

Poels gaf als nummer drie in het eindklassement zeventien seconden toe op Impey en vier tellen op Porte. Tom Jelte Slager kwam in de laatste etappe op zeventien seconden als negende binnen. In het eindklassement werd hij zeventiende, één plaats achter Dylan van Baarle

STER Reclame