Marianne Vos gaat aan de leiding in het wereldbekerklassement Getty Images

Genoeg sportplezier te beleven vandaag in de uitzendingen van de NOS. Op het programma staan onder meer veldrijden (wereldbeker in Pontchâteau), eredivisievoetbal, volleybal (Dinamo-Lycurgus in de eredivisie) en paardensport (wereldbeker springen in Leipzig).

In het Franse Pontchâteau beginnen de vrouwen om 13.30 uur aan hun wereldbekerwedstrijd, met Marianne Vos als leidster in het algemeen klassement. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen in de uitzending van Studio Sport op NPO 1, vanaf 13.10 uur.

De mannen (zonder Mathieu van der Poel) beginnen om 15.00 uur aan hun race, die van begin tot einde te zien is in een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Later volgt ook een uitgebreide samenvatting in de middaguitzending van Studio Sport.

Zondag 20 januari: Frans Derks, het broekje past nog

Daarin verder ook aandacht voor het volleybalduel tussen de mannen van Dinamo en Lycurgus in de eredivisie (15.00 uur) en de wereldbekerwedstrijd springen in het Duitse Leipzig (16.30 uur).

Die onderwerpen komen ook terug in de avondeditie van Studio Sport (vanaf 18.10 uur op NPO 1), net als het trainingskamp van de Oranje-voetbalsters in Zuid-Afrika, de NK boksen, tennis op de Australian Open en de slotetappe van de Tour Down Under.

Om 22.00 uur volgt een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport. Dit keer het verhaal van oud-scheidsrechter Frans Derks. Hij floot in de jaren vijftig, zestig en zeventig op zijn eigen karakteristieke wijze. Ook deze uitzending is te zien op NPO 1 en via NOS.nl en in de NOS-app.

Speelronde 18

De eredivisie is vrijdag weer begonnen en vandaag staan de resterende vier duels van speelronde 18 op het programma. Alles rondom Willem II-NAC Breda (12.15 uur), FC Emmen-PSV (14.30 uur), De Graafschap-Fortuna Sittard (14.30 uur) en Ajax-sc Heerenveen (16.45 uur) is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Ook in Langs de Lijn (vanaf 14.00 uur) op NPO Radio 1 is er uitgebreid aandacht voor de eredivisie. De samenvattingen volgen traditiegetrouw om 19.00 uur in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

De sportzondag wordt afgesloten met Studio Voetbal (22.40 uur op NPO 1) waarin Tom Egbers het eredivisieweekend bespreekt met voetbaljournalist Kees Jansma, commentator Arno Vermeulen en oud-voetballers Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

De uitzendingen van zondag 20 januari

Tijd Uitzending Waar?
12.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 18 NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
15.00 uur Livestream WB veldrijden: Pontchâteau (mannen) NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.00 uur Andere Tijden Sport: Frans Derks - Het broekje past nog NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame