Nederlandse tenniscoach De Gier ziet Collins stunten tegen Kerber

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Australian Open-verrassing Collins wipt Kerber uit het toernooi
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Danielle Collins heeft in Melbourne op de Australian Open voor een stunt gezorgd door dankzij een 6-0, 6-2 zege op Angelique Kerber de kwartfinales te bereiken.

De 25-jarige Amerikaanse wordt sinds enkele weken begeleid door de even oude en onervaren Nederlandse tenniscoach Stijn de Gier en de samenwerking loopt als een trein.

Collins (WTA-35) had nog nooit een partij gewonnen op een grandslamtoernooi, maar in Melbourne klopte ze al de voormalig toptienspeelsters Julia Görges en Caroline Garcia, terwijl ze tussendoor ook Sachia Vickery naar huis stuurde.

Tegen Kerber, nummer twee van de wereld en winnares in 2016, was ze helemaal op dreef. Mede door 29 winners (tegenover slechts zes voor de Duitse) had ze binnen een uur de grootste zege uit haar loopbaan binnen.

Sjarapova klaar in Melbourne

Met Maria Sjarapova (2008) nam het toernooi afscheid van nog een voormalig winnares. De ervaren Russin was niet opgewassen tegen Ashleigh Barty: 6-4, 1-6, 4-6.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geïrriteerde Sjarapova gaat niet in op dopingvraag
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Australische is de laatste weken in topvorm, maar stapelde in de eerste set fout op fout. Bij 1-1 in de tweede set had ze eindelijk de smaak te pakken en won ze met haar gevarieerde spel negen games op rij.

Sjarapova, die liefst tien dubbele fouten sloeg, wist met haar krachttennis nog een paar games te pakken. Barty (WTA-15) raakte echter niet in paniek en staat nu voor de eerste keer in haar loopbaan op een grandslamtoernooi bij de laatste acht.

STER Reclame