Thomas Bruns viert de 2-0 voor FC Groningen
NOS Voetbal

Huurling Bruns schiet vernieuwd Groningen naar zege

FC Groningen heeft de competitie hervat met een klinkende thuiszege op Heracles Almelo. De noorderlingen wonnen met 3-0 mede dankzij twee prachtige goals van nieuweling Thomas Bruns.

Groningen haalde in de strijd tegen degradatie in de winterstop maar liefst zes nieuwe spelers. Drie daarvan, Kaj Sierhuis, Iliass Bel Hassani en Bruns, kregen direct een basisplaats.

De vernieuwde thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd. Kort nadat Mimoun Mahi een enorme kans gemist had, ging de bal op de stip omdat Lennart Czyborra hands gemaakt had. Samir Memisevic pakte het cadeautje gretig uit.

Samir Memisevic viert zijn treffer vanaf de stip tegen Heracles

Gaandeweg de eerste helft trok Heracles het initiatief meer naar zich toe. Kristoffer Peterson en Lerin Duarte waren dicht bij een treffer, maar Sergio Padt hield zijn doel schoon.

In de tweede helft had Groningen het heft weer lange tijd in handen, maar de ploeg van coach Danny Buijs had moeite om kansen te creëren. Sierhuis was na een uur nog wel dicht bij de 2-0. Hij raakte de bal niet goed en schoot naast.

Een kwartier voor tijd zorgde Bruns met een prachtige boogbal voor de beslissing. Vier minuten later deed hij zijn oude club nog meer pijn door opnieuw prachtig raak te schieten. De wedstrijd was gespeeld, al kreeg Bruns nog wel een publiekswissel.

Bruns juicht ingetogen bij Gronings droomdebuut: 'Heracles blijft mijn cluppie'

"Scoren is toch het fijnste dat er is", glunderde Bruns na afloop. "Het was al een tijdje geleden dat ik gescoord heb en ook een tijdje geleden dat ik gespeeld heb."

Ondanks zijn fraaie goals juichte Bruns wel ingetogen. Met reden, want de Tukker speelde liefst zes jaar voor tegenstander Heracles. "Heracles blijft toch mijn cluppie, daar heb ik respect voor."

Buijs tevreden en hoopt op Doan

Ook zijn trainer Danny Buijs ziet het leven weer zonnig tegemoet. "Na een paar speelronden stonden we onderaan en voel je je een heel kleine jongen. Nu winnen we terecht met 3-0."

Buijs had niets dan lof voor zijn nieuwelingen Bruns, Bel Hassani en Sierhuis. En dan kan hij straks ook nog beschikken over Ritsu Doan, die met Japan nog actief is in de Azië Cup. "Ik hoop voor hem dat hij hem wint, maar voor ons mag hij ook snel terugkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl