Stefan de Vrij

De Vrij verliest terrein met Inter, Karsdorp mag weer eens juichen met Roma

Stefan de Vrij is met Internazionale verder achterop geraakt in de strijd om de Italiaanse landstitel. Inter bleef thuis tegen angstgegner Sassuolo steken op 0-0.

AS Roma, met Justin Kluivert en Rick Karsdorp, deed eerder op de dag goede zaken door met 3-2 te winnen van Torino.

Geen tifosi, wel kinderen

Door een straf vanwege racistisch gedrag van de aanhang mocht Inter geen kaartjes verkopen voor het duel met Sassuolo. Op verzoek van de club gingen de poorten wel open voor ruim 10.000 kinderen, die enthousiast hun steun lieten horen.

Dat was nodig want de laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen in Milaan eindigden alle drie in een zege voor Sassuolo. Inter was dus gewaarschuwd.

In de eerste helft groeven de bezoekers zich ook allesbehalve in. Inter had het meeste balbezit voor de rust, maar kansen waren er over en weer.

Aan het begin van de tweede helft voerde Inter de druk op. De grootste kans was echter voor Kevin-Prince Boateng namens Sassuolo.

De Duitse Ghanees mocht van dichtbij inkoppen, maar zijn harde inzet werd miraculeus gekeerd door Inter-doelman Samir Handanovic.

Ook Inter kreeg kansen via onder meer invaller Lautaro Martínez, maar een treffer zat er niet in. In de doldwaze slotfase ontsnapte de thuisploeg zelfs tot twee keer toe aan een nederlaag.

Rick Karsdorp in duel met Torino-spits Andrea Belotti

Eerder op de dag had AS Roma-coach Eusebio Di Francesco voor het eerst sinds 31 augustus een basisplaats ingeruimd voor Rick Karsdorp.

De oud-Feyenoorder kwam mede door blessures dit seizoen slechts 98 minuten in actie in de Serie A en her en der werd al gespeculeerd over een terugkeer naar Rotterdam-Zuid.

Na het midweekse bekerduel met derdeklasser Virtus Entella mocht Karsdorp tegen Torino - net als Kluivert - echter al voor de tweede keer in een week in de basis starten.

Rol bij 2-0

Karsdorp liet zich gelden bij de 2-0 van AS Roma. De verdediger stuurde Stéphan El Shaarawy weg in de diepte, waarna de aanvaller gevloerd werd in de zestienmeter door Torino-doelman Salvatore Sirigú. Aleksander Kolarov velde het vonnis.

Torino kwam in de tweede helft knap terug tot 2-2, maar dankzij een doelpunt van El Shaarawy, een kwartier voor tijd, bleven de punten toch in Rome.

Verschil groeit

Door de remise verloor Inter terrein op koploper Juventus en nummer twee Napoli. Napoli neemt het zondag op tegen Lazio, Juventus speelt maandag tegen Chievo.

AS Roma klom naar de vierde plaats, maar kan deze speelronde nog gepasseerd worden door Lazio en AC Milan.