Novak Djokovic schreeuwt het uit

Overwinning Djokovic brengt record dichterbij, Nishikori snel klaar

Novak Djokovic is ook na afloop van de Australian Open de nummer een van de wereld. Die zekerheid heeft hij na zijn 6-3, 6-4, 4-6, 6-0 overwinning op de Canadees Denis Shapovalov in de derde ronde.

De Serviër is echter vooral op jacht naar zijn zevende toernooizege, waarmee hij Roy Emerson en Roger Federer op zes achter zich laat. Shapovalov stond hem lange tijd geen strobreed in de weg. Djokovic won de belangrijke punten en pakte snel de eerste twee sets.

In de derde set besloot de organisatie de lichten aan te doen en daar ergerde de titelfavoriet zich mateloos aan. Hij verspeelde een 4-2 voorsprong, maar kon in de vierde set alsnog toeslaan.

Kei Nishikori

Kei Nishikori staat voor de zevende keer op rij in de achtste finales van de Australian Open. De nummer negen van de wereld versloeg de Portugees João Sousa met 7-6 (6), 6-1, 6-2.

Het was bij de 29-jarige Japanner tot nu toe nog niet van een leien dakje gegaan. In de eerste ronde kwam hij tegen de Pool Kamil Majchrzak terug van een achterstand van twee sets en de oude Kroaat Ivo Karlovic versloeg hij pas in de tiebreak van de vijfde set.

Sousa had echter ook twee vijfsetters achter de kiezen en die leek daar meer last van te hebben. De Portugees kreeg geen grip op de opslag van de Japanner en ook in de rally liep hij achter de feiten aan. Na iets meer dan twee uur moest hij zijn tegenstander feliciteren.