FC Den Bosch viert de overwinning tegen FC Oss

Titelkandidaten Den Bosch en Twente maken geen fout

FC Den Bosch behoudt de leiding in de eerste divisie. Thuis werd in een Brabants onderonsje met 3-0 afgerekend met TOP Oss. Ook achtervolger FC Twente maakte geen misstap. De Tukkers wonnen thuis met 1-0 van Jong Utrecht en blijven op twee punten van de koploper.

Bij Den Bosch maakte topscorer Stefano Beltrame na bijna een uur de 1-0 na knap voorbereidend werk van debutant Vincent Vermeij, die deze winter op huurbasis overkwam van Heracles Almelo. De twee blijken een goed duo, want ook bij de 2-0 gaf Vermeij de bal panklaar op de Italiaan.

Sven Blummel zorgde voor de derde goal van de avond bij Den Bosch, dat nu al vijftien duels op rij ongeslagen is.

Feest bij FC Twente na de 1-0 tegen Jong Utrecht

De enige goal in Enschede viel al na dertien minuten en werd gemaakt door Matthew Smith. Een meevaller bij FC Twente was ook de rentree van Oussama Assaidi, die een kwartier voor tijd inviel. De Marokkaanse aanvaller had wegens knieletsel sinds april vorig jaar niet meer gespeeld.

De nummer drie op de ranglijst, Go Ahead Eagles, had in Deventer een lastige avond tegen Almere City FC. De Flevolanders kwamen via een strafschop van Niek Vossebelt op 0-1. Al voor rust herstelde Paco van Moorsel de schade. Spits Thomas Verheydt bezorgde de Eagles een kwartier voor tijd drie punten.

Sparta niet langs Roda

Van de ploegen bovenin verspeelden alleen Sparta en Roda JC punten. De twee troffen elkaar op Het Kasteel. De Rotterdammers gaven een riante 2-0 voorsprong toch nog uit handen (2-2). Mario Engels scoorde vlak voor én na de pauze namens de Limburgers en is nu met 18 doelpunten topscorer van de eerste divisie.

In de tweede helft kreeg Sparta genoeg kansen op de zege, maar de pas 18-jarige Radomir Novakovic onderscheidde zich met een aantal fraaie reddingen onder de lat van Roda.

NEC is voorlopig niet uit de malaise. De ploeg uit Nijmegen heeft sinds 28 september pas één keer gewonnen en daar kwam thuis tegen Telstar geen verandering in. Het duel eindigde in 1-1.

RKC beleefde een mooie avond tegen Jong Ajax. Het duel in Waalwijk eindigde in 4-1. Sylla Sow, die begin januari overkwam van FC Utrecht, scoorde tweemaal voor de thuisploeg.