Voor zijn ontmoeting met Trump sprak Kim Yong-chol met minister Pompeo Reuters

Witte Huis: nieuwe topontmoeting Trump en Kim eind februari

time icon Aangepast

Er komt een nieuwe ontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het Witte Huis heeft dat bekendgemaakt.

De top zou eind februari moeten zijn op een nader te bepalen plaats, maakte de woordvoerder van het Witte Huis, Sarah Sanders, bekend.

De bekendmaking volgt op een ontmoeting van de Noord-Koreaanse topambtenaar Kim Yong-chol eerder vandaag in het Witte Huis met president Trump. Die ging over de denuclearisatie van Noord-Korea. Blijkbaar is de nieuwe topontmoeting daar ook geregeld.

Vorig jaar juni ontmoetten Kim en Trump elkaar op neutraal grondgebied in Singapore. Kim beloofde daar aan de denuclearisatie van Noord-Korea te gaan werken, maar sindsdien lijkt er weinig te zijn gebeurd op dat gebied. Een nieuwe ontmoeting op hoog niveau werd in november abrupt afgelast.

'Hoogste tijd'

VN-chef Guterres liet na de ontmoeting van Trump en Kim Yong-chol weten dat het "de hoogste tijd is dat de onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea worden hervat en dat er een duidelijk pad wordt afgesproken naar de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland".

STER Reclame