NOS Voetbal

Ajax mist Tagliafico tegen Heerenveen; Onana vraagteken

Ten Hag: 'Tagliafico speelt niet tegen Heerenveen, Onana heeft beetje hoofdpijn'

Nicolás Tagliafico kan zondag niet met Ajax meedoen in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Argentijnse linkerverdediger heeft een knieblessure. Of de zieke doelman André Onana zondag van de partij is, is nog onzeker.

Tagliafico miste de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Utrecht vanwege een blessure die hij opliep tegen De Graafschap. De Argentijn is nog niet voldoende hersteld van die kwetsuur.

Daley Blind, Daley Sinkgraven en Noussair Mazraoui - de rechtsback die tijdens het trainingskamp in de VS Tagliafico verving als linksback - zijn de opties om de Argentijn te vervangen.

Onana heeft hoofdpijn

Ajax-trainer Erik ten Hag maakt zich vooralsnog geen grote zorgen over zijn zieke keeper. "Onana heeft hoofdpijn en voelde zich niet in staat om te trainen. Maar we hebben nog twee dagen, dus hij heeft alle kans om te herstellen."

Ajax ontvangt Heerenveen deze week twee keer (in de eredivisie en het KNVB-bekertoernooi). Volgend weekend staat De Klassieker tegen Feyenoord op het programma. "Ik hoop dat Tagliafico donderdag weer beschikbaar is", aldus Ten Hag, die niets wil weten van het sparen van belangrijke spelers. "Wij spelen altijd op volle oorlogssterkte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl