Maria Sjarapova EPA

Sjarapova schakelt Wozniacki uit, Amerikaanse tiener verrast

time icon Aangepast

Maria Sjarapova heeft laten zien dat er nog altijd rekening met haar moet worden gehouden. De 31-jarige Russin versloeg op de Australian Open titelverdedigster Caroline Wozniacki: 6-4, 4-6, 6-3.

De als dertigste geplaatste Sjarapova, die elf jaar geleden de titel in Melbourne won, zette Wozniacki direct onder druk en haalde met een vlammende forehandwinner de eerste set binnen.

De als derde geplaatste Deense knokte zich terug door in de tweede set minder fouten te maken. In de beslissende set sloeg Sjarapova als eerste toe met een break op 3-3. Het verzet van Wozniacki was gebroken, want op 5-3 brak Sjarapova opnieuw haar opslag.

De Russin treft nu de Australische Ashley Barty, die de Griekse Maria Sakkari klopte.

Amanda Anisimova AFP

De 17-jarige Amanda Anisimova werd de eerste speler bij de laatste zestien op een grand slam die in in het nieuwe millennium is geboren. De Amerikaanse stuntte met een 6-3, 6-2 zege op Aryna Sabalenka, die als outsider voor de titel werd gezien.

Anisimova, die mondiale nummer 87, won in 2018 de titel bij de junioren op de US Open en trekt nu haar niveau door op het allerhoogste niveau.

De speelster met Russische roots zette de als elfde geplaatste Sabalenka voortdurend onder druk met krachtige backhands en rende op elke bal, waardoor de Wit-Russin vaak onnodige fouten maakte.

Anisimova is de jongste Amerikaanse in de achtste finales op een grand slam sinds Serena Williams in 1998 op Roland Garros.

STER Reclame