NOS Wielrennen

Sterke aanval Poels op slotklim, maar Impey wint

Impey wint vierde etappe, Poels maakt indruk bergop Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De favorieten voor de eindzege zijn uit hun schulp gekropen in de vierde etappe van de Tour Down Under. Het was Wout Poels die de debatten opende op de slotklim. Hij kreeg slechts drie man mee, onder wie favorieten als Richie Porte en Michael Woods, maar in de afdaling naar de finish kwam een select groepje terug.

Het was Daryl Impey, de winnaar van vorig jaar, die in Campbelltown de sprint van de eerste groep van twintig man won. Hij bleef de leider in het klassement Patrick Bevin net voor en Luis León Sánchez mocht andermaal het podium op, dit keer als derde. Bevin behield de leiding met zeven seconden voorsprong op Impey.

Corkscrew Road

Het was de beklimming van Corkscrew Road die beklijfde. In de aanloop ernaartoe reden zes man lang vooruit, maar onder aanvoering van de teams van Mitchelton (Impey) en Astana (Sánchez) werden Benoît Cosnefroy (AG2R), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Hermann Pernsteiner (Bahrein), Miles Scotson (Groupama), Jasha Sütterlin (Movistar) en Nicholas White (UniSA) teruggepakt.

Wout Poels in Tour Down Under EPA

Poels was de eerste die aanging op het klimmetje van 2,3 kilometer lang met een stijging van 8,9 procent. Alleen Porte, Woods en George Bennett van Jumbo-Visma konden de Nederlander, die voor de eerste keer de Tour Down Under rijdt, volgen.

Op de top had het kwartet een tiental seconden voorsprong, maar het bleek in de zes kilometer afdaling tot de finish niet voldoende om de achtervolgende groep voor te blijven.

Bevin gaat met een voorsprong van 21 seconden op een groep van vijftien renners, van wie Poels en Dylan van Baarle de enige Nederlanders zijn, het slotweekeinde in. Hij zal vooral zondag aan de bak moeten; dan gaat de slotrit naar Willunga Hill, waar traditiegetrouw de ronde beslist wordt.

STER reclame