Diede de Groot AFP

Mentel en De Groot genomineerd voor Laureus Award

tijd van publicatie

Snowboardster Bibian Mentel en rolstoeltennisster Diede de Groot zijn als enige Nederlandse sporters genomineerd voor een Laureus Award, ook wel bekend als de 'sport-Oscar'.

Mentel, die vorig jaar op de Paralympische Spelen in Pyeongchang twee gouden medailles veroverde, maakt kans op de prijs in de categorie 'Comeback van het Jaar'. In die categorie behoren ook golfer Tiger Woods, skiester Lindsey Vonn en kunstschaatser Yuzuru Hanyu tot de gegadigden.

Terug aan de top

Mentel vecht al jarenlang tegen kanker, dat telkens weer bij haar opduikt, maar steeds slaagt ze erin weer terug te keren aan de top van het snowboarden. Kort voor de Spelen in Zuid-Korea werd nog een nekwervel vervangen bij de 46-jarige Loosdrechtse, die inmiddels een punt heeft gezet achter haar topsportloopbaan.

Bibian Mentel NOS

Ook vorig jaar was Mentel, die afgelopen december tot Nederlands paralympisch atlete van 2018 werd gekozen, genomineerd voor een Laureus Award. Toen in de categorie 'Gehandicapte Sporter van het Jaar'.

Drie grandslams

In die categorie is nu De Groot, vorig jaar onder meer winnares van drie grandslams in het enkelspel (Australian Open, Wimbledon en US Open), kanshebster. De 22-jarige Woerdense kan de opvolgster worden van Esther Vergeer, die de prestigieuze prijs in 2002 en 2008 kreeg.

De verkiezing en uitreiking van de Laureus Awards zijn op 18 februari in Monaco.

STER Reclame