Garbiñe Muguruza staat op matchpoint tegen Johanna Konta AFP

Muguruza na gewonnen nachtpartij: 'En nu ontbijten'

time icon

Garbiñe Muguruza heeft in een partij die pas ruim na het middernachtelijke uur begon, de derde ronde bereikt op de Australian Open. De als achttiende geplaatste Spaanse had pas om 3.12 uur, na ruim tweeënhalf uur tennis, de Britse Johanna Konta op de knieën: 6-4, 6-7 (3), 7-5.

Omdat Alexander Zverev en Jeremy Chardy van hun onderlinge wedstrijd een vijfsetter van een kleine vier uur hadden gemaakt, konden Muguruza en Konta pas rond 00.30 uur in de nacht de baan op.

Garbiñe Muguruza heeft de overwinning binnen AFP

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Australian Open dat een partij zo laat op gang kwam. Vorig jaar sloegen Elise Mertens en Daria Gavrilova hun eerste bal om één voor twaalf en dat was toen een record.

Boeiende partij

Ondanks het nachtwerk maakten de voormalig nummer één van de wereld en Konta, in juli 2017 nog vierde op de mondiale tennisladder, er een boeiende partij van. In de aan 7.500 tennisfans plaats biedende Margaret Court Arena waren daar echter slechts een paar honderd toeschouwers getuige van.

Tweevoudig grandslamwinnares Muguruza (Roland Garros 2016 en Wimbledon 2017) had alle respect voor de nachtbrakers op de tribune. "Ik begrijp werkelijk niet dat er mensen tot kwart over drie naar ons zijn blijven kijken. Wat kan het ze schelen?!", sprak ze gekscherend tijdens het gebruikelijke interview op de baan na afloop van de partij.

Een eenzame tennisfan op de tribune tijdens de nachtpartij tussen Muguruza en Konta AFP

"Het was allesbehalve ideaal", vond Konta ook van het laatste aanvangstijdstip. "Voor niemand. Ik denk dat het voor niemand ideaal is om een inspanning te verrichten, terwijl het bedtijd is. Maar we zaten beiden in hetzelfde schuitje, we moesten er allebei mee om zien te gaan."

4.34 uur

Qua eindtijd hadden Muguruza en Konta nog wel een tijdje door moeten gaan om in de recordboeken te komen. In 2008 viel het beslissende punt in de wedstrijd tussen Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis pas om 4.34 uur in de ochtend.

Op de vraag aan Muguruza, die zaterdag aan de bak moet tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky, wat ze van plan was nu te gaan doen, antwoordde ze gevat: "Ontbijten."

STER Reclame