Simona Halep AFP

Het is voor Simona Halep tot nu toe hard werken op de Australian Open. De mondiale nummer één won met pijn en moeite van de Amerikaanse Sofia Kenin: 6-3, 6-7 (5), 6-4.

De Roemeense had veel te stellen met de onbevangen spelende Kenin, die afgelopen week in Hobart haar eerste titel won. De Amerikaanse kwam met 4-2 voor in de derde set, maar voelde tegelijkertijd de spanning in haar lijf groeien.

Halep slaat toe

Halep maakte daar dankbaar gebruik van en kreeg in de resterende vier games nog maar zes punten tegen. "Ik weet niet hoe ik dit er alsnog uit heb weten te slepen", zei Halep opgelucht.

Wil de Roemeense, die in de vorige ronde ook drie sets nodig had om te winnen, kans maken op de titel in Melbourne dan zal haar niveau omhoog moeten. Ze treft nu tweevoudig finaliste Venus Williams (2003 en 2017).

Serena Williams AFP

Serena Williams houdt kans op haar achtste Australian Open-titel. De Amerikaanse won zonder groots te spelen van Eugenie Bouchard: 6-2, 6-2.

Bouchard beleefde in 2014 een superjaar en was toen halvefinalist in Melbourne. Dit niveau heeft ze sindsdien niet meer gehaald en dat bleek ook in het duel met Williams, die veel sterker speelde.

De wedstrijd startte rommelig met drie verkeerde calls van de lijnrechters na vier games. Bouchard probeerde met veel risico een ommekeer te bewerkstelligen, maar de Canadese afzwaaiers (18) stapelden zich op.

Serena Williams ontvangt de felicitaties van Eugenie Bouchard AFP

STER reclame