Bethanie Mattek-Sands en Demi Schuurs
NOS SportAangepast

Dubbelavontuur Schuurs strandt al in eerste ronde

De Australian Open is voor dubbelspecialiste Demi Schuurs - de nummer negen van de wereld - uitgelopen op een teleurstelling. Samen met haar nieuwe partner Bethanie Mattek-Sands ging ze al in de eerste ronde onderuit.

Het als vijftiende geplaatste Nederlands/Amerikaanse duo verspeelde in de derde set een break voorsprong tegen de Belgische Elise Mertens (met wie Schuurs vorig jaar de WTA Finals speelde) en de Wit-Russische Aryna Sabalenka: 2-6, 6-3, 3-6.

Goedlachs duo

Het was pas het tweede toernooi van Schuurs met vijfvoudig grandslamkampioene Mattek-Sands. In Sydney strandden ze vorige week in de kwartfinales. Buiten de baan lachen de twee wat af, maar op de baan moeten ze blijkbaar nog even aan elkaar wennen.

Schuurs en Mattek-Sands, een gevaarlijk en giechelend duo

Door het verlies van Schuurs gaat de uittocht van Nederlanders in Melbourne verder. Kiki Bertens en Robin Haase werden uitgeschakeld in het enkelspel en in het mannendubbelspel waren er verrassende nederlagen voor Haase/Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer met zijn Roemeense partner Horia Tecau.

Koolhof staat tegenover Hewitt

Alleen Wesley Koolhof boekte een overwinning. In de eerste ronde van het mannendubbel versloeg hij met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell, waarmee hij het toernooi van Brisbane won, met 3-6, 6-1, 6-4 een bijzonder duo: de Australiërs Lleyton Hewitt (voormalig nummer één van de wereld in het enkelspel) en John-Patrick Smith.

Het toernooi van het gemengd dubbelspel moet nog beginnen. Daarin speelt Schuurs met Middelkoop, Rojer met Hao-Ching Chan uit Thailand en Koolhof met Kveta Peschke uit Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl