AFP

Djokovic heerst in herhaling Australian Open-finale 2008

tijd van publicatie Aangepast

Novak Djokovic heeft bij de Australian Open de eerste serieuze test met verve doorstaan. In duel met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga - een herhaling van de finale van 2008 - trok de Serviër op overtuigende wijze de winst naar zich toe: 6-3, 7-5, 6-3.

De finale van destijds was voor Djokovic de eerste van tot dusver 23 grandslamfinales. Het leverde hem toen zijn eerste grote titel op, inmiddels staat de teller op veertien grandslamtitels. Voor Tsonga is het tot nu toe de enige grote finale in zijn loopbaan.

Djokovic, die 16 van zijn 22 duels met Tsonga heeft gewonnen, controleerde de partij onder het dak van de Rod Laver Arena. Tsonga beet af en toe van zich af, maar vanaf de baseline was Djokovic heer en meester. De Serviër stuit in de derde ronde op de Canadees Denis Shapovalov.

Raonic wint thriller van Wawrinka

Een andere Canadees, Milos Raonic, bereikte eveneens de derde ronde. Leunend op een ijzersterke service en een grote vechtlust was hij in een thriller voormalig kampioen Stan Wawrinka de baas: 6-7 (4), 7-6 (6), 7-6 (11), 7-6 (5).

Milos Raonic EPA

Wawrinka had drie setpunten in de derde tiebreak, maar Raonic kwam telkens met een ijzersterke service op de proppen. Een forehandfout op 11-11 kostte de Zwitser uiteindelijk de set.

Raonic, halvefinalist in 2016, repareerde in de vierde set een 5-2 achterstand en kon daarna weer op zijn service leunen met drie aces in de tiebreak. De druk op Wawrinka, door blessureleed afgezakt naar plek 59 op de wereldranglijst, werd groot en hij sloeg op matchpoint voor Raonic een afzwaaier.

Zverev door en Thiem ziek naar huis

Alexander Zverev won vlak na middernacht van de Fransman Jérémy Chardy met 7-6 (5), 6-4, 5-7, 6-7 (6), 6-1. De als vierde geplaatste Duitser had in de tiebreak van de vierde set een matchpoint gemist.

De Oostenrijker Dominic Thiem (7) staakte ziek de strijd tegen Alexei Popyrin. De 19-jarige Australiër, die deelneemt op een wildcard, stond toen met 7-5, 6-4, 2-0 voor.

STER Reclame