Brand in zorgcomplex Soest Casper Huurdeman

Bij branden in Soest en Hillegom zijn vannacht twee mensen overleden. Rond 04.00 uur brak brand uit in een seniorencomplex in Soest. Daarbij kwam de 100-jarige bewoonster van een appartement op de tweede verdieping om het leven. Buurtbewoners hoorden gestommel en belden 112. Rond 06.00 uur was het vuur onder controle, maar de woning was volledig uitgebrand.

Uit voorzorg werden een aantal verdiepingen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het restaurant op de begane grond. Rond het middaguur mochten de meeste bewoners weer naar huis.

Dode bij woningbrand in Soest

Burgemeester Metz van Soest spreekt van "een dramatische gebeurtenis voor een heel kwetsbare groep, van wie de meesten ouder zijn dan 80 jaar". Metz is trots op de bewoners die elkaar vannacht hebben gealarmeerd en ook meteen tot een evacuatie zijn overgegaan.

Ook brand Hillegom

In het centrum van Hillegom zijn door een grote brand drie woningen volledig verwoest. Daarbij is een dode gevallen. Het lichaam werd ontdekt nadat het vuur was gedoofd en de brandweer het pand kon inspecteren.

Het vuur woedde rond 05.00 uur op de bovenste verdieping en de zolder van een pand aan de Stationsweg.

Brand verwoest pand in Hillegom Mizzle Media / Michel van Bergen

In de getroffen woningen werden kamers verhuurd. Volgens een buurtbewoner wonen hier veel alleenstaanden en arbeidsmigranten. "De kamers moeten als verloren worden beschouwd", vertelde de brandweer aan Omroep West.

STER reclame