Cristiano Ronaldo was dit seizoen goed voor 16 goals in 26 wedstrijden voor Juventus

Ronaldo bezorgt Juventus de Italiaanse Supercup in Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste prijs met Juventus te pakken. De Portugees bezorgde 'de Oude Dame' woensdagavond hoogstpersoonlijk de Italiaanse Supercup, door de enige treffer te maken tegen AC Milan: 1-0.

Ronaldo dook na een uur spelen op achter de laatste lijn van Milan en werd feilloos gevonden door Miralem Pjanic. De ogenschijnlijk houdbare kopbal van de 33-jarige aanvaller was doelman Gianluigi Donnarumma te machtig.

Ook voor rust waren de beste kansen voor Juventus geweest. Douglas Costa schoot rakelings naast, João Cancelo raakte de paal, een halve omhaal van Ronaldo stuiterde over het doel en Blaise Matuidi scoorde in buitenspelpositie.

Lat en wederom buitenspel

In de tweede helft raakte Milan-spits Patrick Cutrone de lat, voordat Ronaldo scoorde. De 2-0 van Paulo Dybala ging niet door vanwege buitenspel.

Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi met de Supercoppa Italiana

Milan-middenvelder Franck Kessié dupeerde zijn ploeg vervolgens door een kwartier voor tijd direct rood te pakken na een trap op de schenen van Emre Can. Desondanks leken de 'Rossoneri' nog op weg naar 1-1, maar een penalty bleef uit na een duikeling van Andrea Conti.

Supercoppa on tour

Het duel tussen Juventus en AC Milan werd afgewerkt in Saudi-Arabië, waarmee de Italiaanse bond een traditie in stand hield. De Supercup is sinds 1993 al negen keer buiten Italië afgewerkt.

Het Amerikaanse Washington D.C. had de eer als eerste niet-Italiaanse stad. In de jaren daarna volgden Tripoli, New York/New Jersey, Peking, Doha en Shanghai.

In aanloop naar de finale was er veel kritiek op het feit dat de wedstrijd in Saudi-Arabië werd gespeeld: