Roger Federer EPA

Federer wordt getest, Tiafoe stuurt outsider Anderson naar huis

tijd van publicatie

Roger Federer heeft voor de twintigste keer de derde ronde van de Australian Open gehaald. De Zwitser werd op de proef gesteld door de brutaal spelende Daniel Evans uit Groot-Brittannië, maar won wel: 7-6 (5), 7-6 (5), 6-3.

De zesvoudig kampioen en de qualifier maakten er een fraai schouwspel van met vele rally's. Evans, die in 2017 wegens cocaïnegebruik een jaar geschorst was, miste op 5-5 in de eerste tiebreak een simpele volley en dat presentje pakte Federer graag uit.

Evans, de nummer 189 van de wereld, bleef knokken en bracht Federer met venijnige sliceballen in de problemen. De service van de Zwitser was uiteindelijk doorslaggevend in de tweede tiebreak, waarna hij de klus in de derde set snel klaarde.

Francis Tiafoe was verantwoordelijk voor de grootste verrassing tot nu toe door de als vijfde geplaatste Kevin Anderson te verslaan. De Amerikaan won met 4-6, 6-4, 6-4, 7-5.

Tot 6-4, 3-0 was er geen vuiltje aan de lucht voor Anderson, die vooraf als een outsider voor de titel werd gezien. De partij kantelde toen de finalist van Wimbledon (2018) en de US Open (2017) last kreeg van zijn rechterarm.

Ook de fysiotherapeut kon Anderson met diverse behandelingen niet meer oplappen.

Kevin Anderson tijdens een blessurebehandeling in zijn duel met Frances Tiafoe AFP

STER Reclame