Lisandro Magallán heeft veel aan landgenoot Nicolás Tagliafico
NOS Voetbal

Ajacied Magallán treedt met rechtenstudie in voetsporen overleden vader

Bij voetbal en advocaat denk je al gauw aan de trainer van FC Utrecht, maar met de komst van Lisandro Magallán naar Ajax verandert dat wellicht. De 25-jarige Argentijn is naast centrumverdediger namelijk ook rechtenstudent.

En dat hij zijn studie gaat afmaken staat vast: die belofte deed Magallán immers aan zijn vader Adalberto, een voormalig profvoetballer en bekend advocaat, die begin 2018 overleed.

Magallán heeft zijn propedeuse inmiddels binnen. "Maar ik ben nog lang niet klaar", zegt de kersverse Ajacied. "Ik probeer het op afstand te doen. Ik bereid vakken voor in Nederland en als ik weer in Argentinië ben, probeer ik wat tentamens te halen."

Afleiding

Magallán gebruikt het studeren om mentaal fris te blijven. "Ik doe het omdat ik het leuk vind en gebruik het als afleiding om naast het voetbal ook nog aan iets anders te denken."

Magallán heeft steun aan Taliafico: 'Nico heeft me ontzettend geholpen'

Op trainingskamp in Florida bestond Magalláns studiemateriaal vooral uit de verschillende aspecten van Ajax' speelwijze. Opbouwen van achteruit, doordekken, verdedigen met ruimte in de rug; bij zijn oude club Boca Juniors werd dat veel minder van hem verwacht.

Terug in Amsterdam zal Magallán ook weer de boeken in moeten duiken, woordenboeken ditmaal. "Ik wil de belangrijkste voetbaltermen leren om op het veld met de rest te communiceren."

Lisandro Magallán (rechts) met landgenoot Nicolás Tagliafico

Want die communicatie verloopt nu vooral via landgenoot Nicolás Tagliafico. "Nico heeft me ontzettend geholpen. Hij heeft me voorgesteld aan m'n ploeggenoten en de mensen van de club."

"Ik vind het belangrijk, een Argentijn in het team", vervolgt Magallán. "Met hem kan ik Spaans spreken. Hij helpt me ook om met de anderen te praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl