Bevin is sprinters te snel af in Tour Down Under

tijd van publicatie
Getty

De tweede etappe in de Tour Down Under heeft een zege opgeleverd voor de NIeuw-Zeelander Patrick Bevin. De renner van het CCC-team, het vroegere BMC, toonde zich op de glooiende aankomst in Angaston de slimste. Hij nam tevens de leiderstrui over van Elia Viviani, de winnaar van de eerste etappe.

Een vroege vlucht met Artyom Zakharov (Astana), Jason Lea (UniSA-Australia) en Jaime Castrillo (Movistar) werd op vijftig kilometer van de aankomst ingerekend, waarop Manuele Boaro (Astana) en Matthieu Ladagnous (Groupama) het probeerden.

Laatstgenoemde Fransman hield het het langste vol, hij werd uiteindelijk gegrepen op drie kilometer van de finish. Sunweb was wederom alert en had zijn sprinter Max Walscheid precies op het juiste moment van voren. Maar in tegenstelling tot de eerste etappe liep de weg in de laatste kilometer omhoog, waardoor de Duitser moest afhaken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuw-Zeelander Bevin verrast topsprinters Down Under
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vervolgens zorgde een valpartij rond plaats dertig ervoor dat het achterste deel van het peloton gezien was. Luis León Sánchez zat goed van voren en demarreerde. De Spanjaard van Astana leek even op weg naar de overwinning, maar hij was niet opgewassen tegen Bevin, die hem voorbijging en met zijn versnelling ook sprinters als Caleb Ewan en Peter Sagan achter zich hield.

Danny van Poppel snelde naar de vierde plaats.

STER Reclame