Haase 'gewoon weggeslagen' door powertennis van Berdych

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase na uitschakeling door Berdych: 'Hij speelde fantastisch'

Robin Haase is op de Australian Open in de tweede ronde blijven steken. Tomás Berdych overklaste de Hagenaar met zijn powertennis: 6-1, 6-3, 6-3. "Hij was te goed en heeft me gewoon weggeslagen", erkende Haase na afloop.

Berdych was de mondiale nummer vier in 2015, maar is door een rugblessure naar plek 57 gezakt. De 33-jarige Tsjech geldt echter op snelle banen nog als een gevaarlijke speler. Dat ondervond Haase aan den lijve met de 28 winners die hij om z'n oren kreeg.

Haase probeerde Berdych met slim tennis te ontregelen. De Tsjech was echter bij de les en liet zich nauwelijks verleiden tot het maken van onnodige fouten. Haase kon in de derde set even meekomen, maar op 3-3 vond Berdych het welletjes.

"Hij speelde fantastisch. Niets leek hem vandaag te deren", aldus Haase. "Wat ik ook probeerde, het hielp niet. Hij is een topper en had gewoon een hele goede dag. Het is pittig om tegen hem te spelen."

"In die derde set had ik kansjes, maar hij kwam telkens met goede oplossingen. Meer dan kansjes waren het dan ook niet. In tennis kan een wedstrijd soms door een of twee kleine dingetjes kantelen, maar daar was ik vandaag nog wel echt ver vandaan."

Tomás Berdych AFP

Na de uitschakeling in het enkelspel moest Haase zich snel weer opladen voor de eerste ronde van het dubbelspel, waarin hij het met Matwe Middelkoop opnam tegen de Amerikanen Ryan Harrison en Sam Querrey.

Het Nederlandse duo verloor met 5-7, 3-6, 6-4. "Zonde. We hebben goed gespeeld, maar we konden net het verschil niet maken", zei Haase.

STER Reclame