Feyenoord kiest voor samenwerkingsverband met FC Dordrecht

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Feyenoord-directeur De Jong: 'Ieder jaar vijf spelers uitlenen aan Dordrecht'

Feyenoord en FC Dordrecht gaan per direct een samenwerkingsverband aan. Dat maakte algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip. De samenwerking is voorlopig voor anderhalf jaar.

"Voor een aantal spelers is het goed dat zij actief is op het een na hoogste niveau van Nederland om ervaring op te doen, speelminuten te maken en het vak van profvoetballer verder onder de knie te krijgen", gaf De Jong als reden.

"FC Dordrecht is een bewuste keuze van ons geweest. Ze spelen op echt gras en onder de rook van Rotterdam. Wij kijken er naar uit en geloven er echt in."

Feyenoord wil ieder jaar vijf spelers uitlenen aan Dordrecht, momenteel hekkensluiter van de eerste divisie.

Giovanni van Bronckhorst Pro Shots

Excelsior satellietclub

In 2015 beƫindigde Feyenoord de samenwerking met stadsgenoot Excelsior. Die club fungeerde tussen 1997 en 2005 als satellietclub van Feyenoord. Daarna werkten de clubs een tijdje op lossere basis samen.

Onder meer Robin van Persie, Jordy Clasie, Royston Drenthe, Salomon Kalou en Andwele Slory speelden bij Excelsior. In 2004 werd trainer John Metgod door Feyenoord in Kralingen gestald.

STER Reclame