Het zou onder meer gaan om duels op het afgelopen WK in India, waar België de titel pakte ANP

Onderzoek naar gokpraktijken bij Belgische hockeyers

time icon

De Belgische kansspelcommissie is een onderzoek begonnen naar het gokgedrag van enkele spelers van de nationale hockeyploeg, meldt Sporza.

Spelers en/of stafleden van de Belgische hockeyploeg zouden onder meer hebben gegokt op twee wedstrijden op het afgelopen WK in India, waar België de wereldtitel voor zich opeiste ten koste van Nederland.

Telenet-hockeycommentator Floris Geerts

"Iedereen zat op een roze wolk en plots is er negatief nieuws rond de Red Lions."

'Drie internationals'

Wie er precies verdacht worden, is de voorzitter van de Belgische hockeybond Marc Coudron niet bekend. "Wat we hebben gehoord, is dat drie Red Lions (bijnaam voor de Belgische hockeyers, red.) betrokken zijn, maar welke weten we niet", aldus Coudron tegen Sporza.

De spelers van België wisten dat het verboden was om tijdens het WK te gokken op de eigen wedstrijden, maar ook op duels van andere deelnemende landen.

Naast het afgelopen WK zou er ook sprake zijn geweest van gokgedrag tijdens de Euro Hockey League en de Belgische competitie. In totaal worden er twintig wedstrijden onder de loep genomen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting finale WK hockey: Nederland-België
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame