Yuta Nakayama (rechts) is aanvoerder van de Japanse olympische ploeg
NOS Voetbal

PEC haalt 'grootste talent van Japan' naar Zwolle

PEC Zwolle roert zich op de transfermarkt, in een poging degradatie te voorkomen. De nummer zestien van de eredivisie neemt de 21-jarige Japanner Yuta Nakayama over van Kashiwa Reysol.

PEC meldt dat Nakayama, die voor 3,5 jaar tekende in Zwolle, onlangs werd uitgeroepen tot talent van het jaar in Japan. De linkspoot kan als centrumverdediger en verdedigende middenvelder uit de voeten.

Technisch directeur Gerard Nijkamp noemt Nakayama "een betrouwbare speler, die sterk aan de bal is en verdedigend zijn mannetje staat. We zien in hem dan ook een versterking voor de lange termijn."

Thy en Clement

Nakayama is de derde winteraanwinst van PEC. Eerder werden de Duitse spits Lennart Thy en middenvelder Pelle Clement vastgelegd.

Vincent Vermeij kwam dit seizoen acht keer als invaller in actie in de eredivisie

Vijftig kilometer van Zwolle klonk eveneens transfernieuws: spits Vincent Vermeij verruilt Heracles Almelo op huurbasis voor FC Den Bosch, de koploper in de eerste divisie.

Vermeij moest het dit seizoen bij Heracles doen met - korte - invalbeurten. Den Bosch bedong tevens een optie tot koop op de 24-jarige aanvaller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl