Petr Cech won in zijn loopbaan onder meer de Champions League en Europa League
NOS Voetbal

Arsenal-doelman Cech vindt het na carrière vol hoofdprijzen mooi geweest

De beroemdste helmdrager in het voetbal stopt ermee: Petr Cech zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De Tsjechische doelman staat momenteel onder contract bij de Engelse topclub Arsenal.

De 36-jarige Cech is bezig aan zijn twintigste seizoen als professional. "Dus het voelt als het juiste moment om aan te kondigen dat ik aan het einde van het seizoen met pensioen ga", zegt de keeper in een bericht op Twitter.

Overvolle prijzenkast

Cech won met Chelsea, de club die hij voor Arsenal diende, alles wat er te winnen viel: de Champions League (1x), de Europa League (1x), de Premier League (4x), de FA Cup (4x), de League Cup (3x), de Engelse Supercup (2x).

In de Champions League-finale van 2013 vervulde Cech een glansrol door in de verlenging een strafschop van Arjen Robben te stoppen. In de penaltyreeks die volgde keerde hij tevens een inzet van Ivica Olic, waarna Chelsea de wedstrijd won ten koste van Bayern München.

Petr Cech liep in oktober 2006 een zware hoofdblessure op

Cech kende echter ook mindere tijden op Stamford Bridge. In zijn derde Chelsea-seizoen liep hij na een botsing met een tegenstander een zware hoofdblessure op, die hem bijna het leven kostte. Sindsdien speelt de doelman met een rugby-helm.

Na zijn overstap naar Arsenal voegde Cech nog een FA Cup en twee Engelse supercups aan zijn prijzenkast toe. Dit seizoen verloor hij echter zijn basisplaats bij de 'Gunners' aan zomeraanwinst Bernd Leno.

'Alles bereikt'

"Na 15 jaar in de Premier League gespeeld te hebben, waarin ik elke mogelijke prijs heb gewonnen, voelt het alsof ik alles bereikt heb dat ik wilde bereiken", aldus Cech, die zegt ernaar uit te kijken wat het leven naast het voetbalveld voor hem in petto heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl