Een grandslamtitel, verder heeft Team Bertens 'niks meer te wensen'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een grandslamtitel, verder heeft Bertens 'niks meer te wensen'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens is met een duidelijke missie aan de Australian Open begonnen. Ze wil proberen dit jaar een grandslamtoernooi te winnen en spreekt dat ook hardop uit. Tot tevredenheid van haar coach Raemon Sluiter.

"Ze wil het ook echt. Dat ze dat uitspreekt, dat zegt gewoon heel veel", meldt de Rotterdammer, samen met Jac Orie gekozen tot beste coach van 2018. "Kiki liet na vorig jaar (waarin ze de toptien bereikte, red.) duidelijk merken dat ze meer wil."

Uitbreiding Team Bertens

En daar is op geanticipeerd. Oud-tennisster Elise Tamaëla werd aan 'Team Bertens' toegevoegd als extra fysiotherapeute en assistent-coach. En dat loont. "Fysiek sta ik er goed op", zei Bertens na haar winst in de eerste ronde. Dinsdagnacht speelt ze haar tweede ronde, de eerste partij in de Margaret Court Arena.

Kiki Bertens AFP

Tamaëla is niet alleen gehaald vanwege haar kwaliteiten als fysio en haar kennis van het tennis ("Raemon zet de lijnen uit, maar als ik wat te zeggen heb kan ik dat altijd doen"), er is nog een reden. Sluiter: "Ze is een vrouw."

Hij legt uit: "Ik heb in het verleden gemerkt dat als mijn vriendin (oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo) mee was, Kiki tegen haar dingen zei die ik niet wist. Terwijl ik er drie meter achter liep. Dan dacht ik: dat had ik wel eerder willen weten."

Geen verdere wensen meer

Naast de toevoeging van Tamaëla is er nog een verandering: Bertens dubbelt bijna niet meer. Sluiter: "Alles is erop toegespitst om de kansen in het enkelspel te vergroten. Verder hebben we niks meer te wensen."

STER Reclame