Fran Sol was dit seizoen goed voor 17 goals in 20 wedstrijden voor Willem II
NOS Voetbal

Willem II ziet helft van de goals vertrekken met transfer Sol naar Kiev

Fran Sol ziet zijn scoringsdrift beloond worden: de Spanjaard verkast per direct naar Dinamo Kiev. Willem II heeft een akkoord bereikt met de Oekraïense club over de transfer van de goalgetter, die in Tilburg nog een contract had tot komende zomer.

Sol moet nog wel medisch worden gekeurd.

Het vertrek van de 26-jarige spits is een fikse aderlating voor Willem II, Sol maakte de helft van alle Tilburgse doelpunten dit seizoen.

Sol maakte 13 van de 26 treffers

Na 17 eredivisiewedstrijden staat de teller voor Willem II op 26 treffers, Sols naam prijkte liefst 13 keer op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. De voormalig jeugdspeler van Real Madrid hoeft alleen Luuk de Jong (14 goals) voor zich dulden op de topscorerslijst.

Ook in de KNVB-beker vond Sol het net dit seizoen gemakkelijk, met 4 doelpunten in 3 wedstrijden was de Spanjaard goed voor 40 procent van de Tilburgse bekerproductie.

In zijn tweede seizoen bij Willem II ging Fran Sol door een achtbaan van emoties, toen bij de Spanjaard teelbalkanker werd geconstateerd:

Herboren Sol: ik moet God danken dat alles goed is

Willem II nam Sol in de zomer van 2016 transfervrij over van het Spaanse Villarreal. In 2,5 jaar speelde hij 88 wedstrijden voor de Tilburgers, waarin hij 47 keer het net vond en 6 assists gaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl