Alexander Zverev
NOS Sport

Titelkandidaat Zverev opent sterk, Nishikori komt goed weg

Er wordt veel van Alexander Zverev verwacht deze Australian Open en in de eerste ronde heeft de 21-jarige Duitser voldaan aan de verwachtingen door een soepele 6-4, 6-1, 6-4 overwinning te boeken op de Sloveen Aljaz Bedene.

Zverev lijkt klaar om een constante uitdager te worden van Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal, nadat de nummer vier van de wereld vorig jaar de ATP Finals won. In Londen won hij ook van Federer én Djokovic.

Dollen met Courier

Na zijn overwinning op Bedene kreeg Zverev nog de lachers op zijn hand door oud-speler Jim Courier, die hem interviewde, belachelijk te maken. "Mijn lichaam is bijna perfect. Zeker als ik naast jou sta."

Alleen op de grandslamtoernooien wil het nog niet echt lukken met Zverev. Zijn beste resultaat is een kwartfinale op Roland Garros vorig jaar. In Melbourne kwam hij zelfs nog nooit voorbij de derde ronde.

Nishikori ontsnapt

Ook de Japanner Kei Nishikori kan hoge ogen gooien in Melbourne, maar dan moet hij wel beter gaan spelen dan tegen Kamil Majchrzak. Hij ging door, omdat de Pool in de vijfde set geblesseerd moest opgeven: 3-6, 6-7 (6), 6-0, 6-2, 3-0.

Kei Nishikori

De als achtste geplaatste Nishikori leek op weg naar de uitgang toen hij de tweede set verloor na het maken van twee onnodige fouten, maar hij won daarna opeens tien games op rij.

Majchrzak, de nummer 176 van de wereld, kreeg tegelijkertijd steeds meer last van zijn hand en zijn zij. Zijn niveau daalde snel en uiteindelijk gaf hij op. "Hij was veel sterker dan ik dacht", zei Nishikori na afloop.

Verrassing van vorig jaar

Ook Chung Hyeon kwam met de schrik vrij. De Zuid-Koreaanse halvefinalist van vorig jaar won met 6-7 (5), 6-7 (5), 6-3, 6-2, 6-4 van de Amerikaan Bradley Klahn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl